LEVEL 1 
De beginselen van het ESSENTRICS-PROGRAMma

Leer de principes, technieken, anatomie, fysiologie, filosofie en doelen van het ESSENTRICS-programma. Je leert ook om je eerste pre-choreographed workout te geven. ESSENTRICS is een full body workout waarmee je tegelijkertijd het hele lichaam stretcht en versterkt en alle spieren in balans brengt. In Level 1 leer je hoe je deze doelen kunt bereiken.

Certificeringsniveau: Gecertificeerd ESSENTRICS-instructeur L1
Onderwerp: De beginselen van ESSENTRICS

Level 1 is een introductie tot het geven van ESSENTRICS-lessen. Stap voor stap leer je ESSENTRICS je eigen maken. De handleiding bij Level 1 leert je de basistechnieken, oefeningen, filosofie en doelstellingen, maar besteedt ook aandacht aan anatomie en fysiologie. 

Materiaal:

  • Docentenhandleiding: De beginselen van het ESSENTRICS-programma, incl. evaluatieboekje en een formulier voor het invullen van de stagelessen
  • Handleiding bij pre-choreographed workout 1
  • DVD pre-choreographed workout 1 “Full body sculpting”
  • Studieplanning (digitaal)
  • Prijs €225.00
BESTEL NU

Over Level 1

De snelste manier m de theorie te leren is door het in praktijk te brengen. Daarom willen we dat je zo snel mogelijk begint met lesgeven. Het kost tijd om je de technieken, oefeningen en doelstellingen eigen te maken. Met het doen van pre-choreographed workout 1 maak je jezelf de oefeningen van deze routine eigen. Tegelijkertijd leer je wat veel gemaakte fouten zijn en hoe je deze kunt corrigeren. Deze pre-cho is echter pas het begin. Tijdens de volgende 3 levels zul je kennis maken met meer nieuwe oefeningen en sequtenties. 

Je leert hoe je de oefeningen van pre-cho 1 voor moet doen en hoe je deelnemers uit moet leggen hoe ze een beweging moeten voelen. Al doende leer je hoe je specifieke technieken precies uit moet voeren om de gewenste doelstellingen te behalen. Je ervaart wat het juiste tempo is voor iedere beweging. In level 1 geef je 30 stagelessen aan de hand van pre-cho 1. Terwijl je deze workout geeft, zul je gaan begrijpen waarom bepaalde oefeningen en technieken elkaar opvolgen. Dit speelt een belangrijke rol in het realiseren van de doelen die we met deze workout beogen. 

Pre-cho 1 heeft een relatief simpele choreografie die geschikt is voor ieder niveau, voor beginners tot gevorderden. Jij hebt als docent de taak om de les gemakkelijker te maken voor beginners en om gevorderden wat meer uit te dagen. Dit doe je zonder dat je iets aan de choreografie verandert. Je vraagt meer of minder van de kracht van de deelnemers door te variëren met het tempo, afhankelijk van het niveau van de groep. De intensiteit en het tempo van de pre-choreographed workout zijn gericht op deelnemers met een gemiddeld tot gevorderd niveau. Het praktijkexamen op DVD doe je dan ook op deze manier. 

Je zult merken dat jouw eerste 15 tot 20 stagelessen best een uitdaging zijn. Er komt veel bij kijken; je moet de les onthouden, de juiste technieken gebruiken en correcties geven. En dat allemaal terwijl je een vloeiende workout geeft. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kost het je waarschijnlijk nog zo’n 10 tot 15 lessen om je volledig comfortabel te voelen tijdens het lesgeven. 

We zijn ons ervan bewust dat het een ingewikkeld programma is en we verwachten ook zeker niet van je dat je na level 1, of zelfs na level 2, het niveau van een Master Trainer hebt. Het kost tijd om een ervaren ESSENTRICS-docent te worden. Honderden zijn je al voorgegaan; zij doorliepen de 4 stappen van onze trainginsmethode en zijn uitstekende docenten geworden.

De ervaring leert dat het voor veel docenten lastig is om de juiste muziek te vinden voor hun les. Daarom geven we in iedere pre-cho-handleiding een lijst met muzieksuggesties. Op onze teacher training Facebookpagina delen we ook muziekideeën, zodat je eventuele verouderde muziek kunt vervangen. Als je zelf op zoek gaat naar muziek is het verstandig om het karakter en de sfeer van de door ons voorgestelde nummers aan te houden. Tijdens het maken van de pre-cho hebben wij allerlei verschillende muziekstijlen geprobeerd en de opties die we je aanbieden, zijn de nummers die de deelnemers het meest motiveren, inspireren en bij de les houden. 

Tijdsduur: Circa 24 weken

Examenkosten: €56,- incl BTW

  • Praktijkexamen: een DVD waarop jij pre-choreographed workout 1 geeft
  • Stagelessen: met het examen lever je een formulier in met een overzicht van jouw 30 stage-uren (bijgevoegd in het lesmateriaal)
  • Theorie-examen: achter in het lesboek vind je het examen bestaande uit multiple choice en open vragen