LEVEL 3 
ESSENTRICS-oefeningen voor meer flexibiliteit & therapeutische doeleinden

Flexibiliteit in het lichaam is een van de belangrijkste kenmerken van een gezond en pijnvrij lichaam. Flexibiliteit en kracht houden ons levenslang pijnvrij, jong, fit en actief. We moeten ervoor zorgen dat we niet verstijven wanneer we ouder worden en onze flexibiliteit verliezen. Te vaak ligt de focus in fitnessprogramma's op het versterken van de spieren, ten koste van de flexibiliteit. Dan zorgt krachttraining er juist voor dat het lichaam stijver wordt en beperkt wordt in de bewegingsvrijheid. In Level 3 van de ESSENTRICS Teacher Training leer je hoe je bewegingsvrijheid (terug)krijgt in pijnlijke, stijve spieren en gewrichten. Bovendien leer je hoe deze oefeningen zorgen voor spierdefinitie en het verbeteren van de houding.   

Certificeringsniveau: Gecertificeerd ESSENTRICS-instructeur L3 
Onderwerp: ESSENTRICS-oefeningen voor meer flexibiliteit & therapeutische doeleinden 

Level 3 gaat in op flexibiliteit en de helende werking van beweging. Level 3 leert je begrijpen hoe deelnemers veilig en snel kunnen werken aan flexibiliteit en het optimaliseren van hun bewegingsvrijheid. Je leert hoe bewuste en gebalanceerde beweging helpt om complexe flexibiliteitsdoelen te bereiken: een verbeterde houding, het verlichten van een frozen shoulder of andere vormen van bewegingsverlies in heupen, voeten en de rest van het lichaam. 

Voorwaarde: je staat geregistreerd voor deelname aan een level 2 workshop OF je hebt deelgenomen aan een level 2 workshop OF je bent gecertificeerd level 2 docent 

Materiaal:

  • Docentenhandleiding: ESSENTRICS voor meer flexibiliteit & therapeutische doeleinden, incl. het evaluatieboekje en een formulier voor het invullen van de stagelessen 
  • Instructie-DVD
  • Studieplanning (digitaal)

Prijs: €225.00

BESTEL NU

Over level 3

Je leert meer dan 50 authentieke oefeningen voor flexibiliteit van alle spiergroepen van het lichaam. De handleiding en de DVD analyseren de bewegingen in detail en geven toelichting op de technieken, veelgemaakte fouten en aanpassingen. De oefeningen zijn staand, aan de barre en op de vloer. Je ontdekt hoe en wanneer je trademarks kunt aanpassen, hoe je de bewegingen van deelnemers kunt beoordelen en hoe je gebruik kunt maken van simpele, goedkope materialen die helpen om specifieke spiergroepen te bereiken. Dit is van toepassing op zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Een flexibel lichaam helpt je om jong en pijnvrij te blijven en veroudering tegen te gaan. Veiligheid staat altijd voorop wanneer je deelnemers helpt om maximale flexibiliteit in hun hele lichaam te verkrijgen. Dit leer je in level 3. 

Therapeutische oefeningen

In het gedeelte over therapeutische oefeningen leer je wat doorgaans de oorzaak is van veelgeziene aandoeningen, zoals een frozen shoulder, rug-, heup- en voetpijn, artritis en osteoporose. We leggen je uit hoe ESSENTRICS-oefeningen voor flexibiliteit kunnen helpen om deze aandoeningen te genezen. Je leert hoe meer flexibiliteit de genezing en pijnbestrijding in vele gevallen kan ondersteunen. Bovendien ontdek je hoe je oefeningen kunt aanpassen aan specifieke doelgroepen.

Tijdsduur: ca. 6 weken

Examenkosten: € 56,- incl. BTW 

  • Stagelessen:18 stage-uren. Hiervoor gebruik je je reguliere 60-minuten Essentricslessen. Geef je op dit moment geen vaste lessen dan kan je zelf een groep deelnemers bij elkaar zoeken of invallen voor andere Essentrics-docenten. Het formulier om je stagelessen bij te houden tref je aan in het lesmateriaal.
  • Theorie-examen: deze tref je achter in het lesboek aan.
  • Live examen: het doel van dit interactieve examen is om na te leren denken over de theorie achter Essentrics, je kennis over de techniek en het mensenlijk lichaam toe te kunnen passen in de praktijk. Wanneer je examen wil gaan doen maak je een afspraak met het internationale teacher training team (via [email protected]). Dit Level 3 examen bestaat uit twee delen: 1. een gesprek (bij voorkeur via Skype) om je voor te bereiden op het examen. De examinator neemt door wat de verwachtingen zijn en geeft aan wat je voor moet bereiden voor het examen 2. het officiële examen dat af wordt genomen via Skype of, indien mogelijk, live.