LEVEL 4 
ESSENTRICS-oefeningen voor meer kracht

Leer hoe je de ESSENTRICS-techniek zo effectief mogelijk kunt gebruiken om het lichaam sterker te maken door bekende en nieuwe oefeningen in te zetten. Je verdiept je kennis over technieken, doelstellingen en oefeningen voor het versterken en vormgeven van de spieren. Ook ontdek je de theorie achter gewichtsverlies, spierontwikkeling, het vormgeven en versterken van het lichaam, en anti-veroudering - je leert dat we lang en sterk fit kunnen blijven door beweging. In deze handleiding kijken we naar verschillende versterkingstechnieken en bespreken we de doelen en voordelen van iedere methode.

Certificeringsniveau: Gecertificeerd ESSENTRICS-instructeur L4 
Onderwerp: Versterkende oefeningen van ESSENTRICS 

ESSENTRICS is een programma dat het lichaam tegelijkertijd meer bewegingsvrijheid geeft, sterker maakt en de flexibiliteit vergroot, grotendeels door kracht. De kracht van ESSENTRICS zit in de dynamische manier van stretchen, waarbij we de spieren versterken in een verlengde positite (een vorm van excentrisch trainen). Zonder het gebruik van extra gewichten worden de spieren geprikkeld: ze krijgen meer kracht, maar ook meer souplesse. 

Voorwaarde: je staat geregistreerd voor deelname aan een level 3 workshop OF je hebt deelgenomen aan een level 3 workshop OF je bent gecertificeerd level 3 docent 

Materiaal:

  • Docentenhandleiding: ESSENTRICS-oefeningen voor meer kracht, incl. het evaluatieboekje en een formulier voor het invullen van de stagelessen
  • Instructie-DVD
  • Studieplanning (digitaal)

Prijs €225.00

BESTEL NU

Over level 4

Als je de richtlijnen van ESSENTRICS volgt, ontwikkel je sterke, lange en slanke spieren. Door met gestrekte spieren te bewegen, versterk je ze in verlengde positie, waardoor ze blijvend flexibel en sterk worden. Bovendien beweeg je de gewrichten van elkaar, waardoor ze niet meer stevig tegen elkaar aan geklemd zijn en eventuele pijn vermindert. In deze krachtige versterkingsmethode gebruiken we enkel het eigen lichaamsgewicht. Hoewel passief stretchen erg prettig voelt, blijven de spieren maar voor korte tijd flexibel. Als je op hetzelfde moment verlengt en versterkt, vergroot je de flexibiliteit blijvend.  

In de handleiding vind je meer dan 50 versterkende ESSENTRICS-oefeningen. De bijbehorende DVD laat meer in detail zien hoe je iedere oefening uit moet voeren en je krijgt handige tips over veelgemaakte fouten, aanpassingen en correcties. 

Bovendien leer je in level 4 hoe je zelf een ESSENTRICS-workout kunt ontwerpen. Ook biedt de powerpoint bij dit level een muziekworkshop voor zowel versterkende oefeningen als voor een volledige routine. 

Tijdsduur: ca. 6 weken

Examenkosten: € 56,- incl. BTW

  • Stagelessen:18 stage-uren. Hiervoor gebruik je je reguliere 60-minuten Essentricslessen. Geef je op dit moment geen vaste lessen dan kan je zelf een groep deelnemers bij elkaar zoeken of invallen voor andere Essentrics-docenten. Het formulier om je stagelessen bij te houden tref je aan in het lesmateriaal.
  • Theorie-examen: deze tref je achter in het lesboek aan.
  • Live examen: het doel van dit interactieve examen is om na te leren denken over de theorie achter Essentrics, je kennis over de techniek en het mensenlijk lichaam toe te kunnen passen in de praktijk. Wanneer je examen wil gaan doen maak je een afspraak met het internationale teacher training team (via [email protected]). Dit Level 4 examen bestaat uit twee delen: 1. een gesprek (bij voorkeur via Skype) om je voor te bereiden op het examen. De examinator neemt door wat de verwachtingen zijn en geeft aan wat je voor moet bereiden voor het examen 2. het officiële examen dat af wordt genomen via Skype of, indien mogelijk, live.