SPORTERS
Snelheid, Souplesse & Explosieve kracht

Al meer dan 10 jaar geeft ESSENTRICS atleten meer range of motion en overduidelijk meer snelheid en beweeglijkheid. De workout helpt blessures voorkomen en verkort de hersteltijd.  ESSENTRICS stretcht, versterkt en brengt de spieren van het hele lichaam weer in balans. Het resultaat: meer souplesse en dynamische kracht. Plotse bewegingen, duurbelasting, draaien en sprints horen bij maximaal opgaan in je favoriete sport. ESSENTRICS zorgt ervoor dat je lichaam het aan kan en dat je prestaties verbeteren. Bovendien voorkomt het pijn en blessures. De perfecte voorbereiding voor de jouw wedstrijd. 

WIE DOEN Essentrics?

De ESSENTRICS workout wordt al meer dan 10 jaar gebruikt door professionele en recreatieve sporters en teams om hun prestaties te verbeteren en blessurevrij te blijven. De workout ondersteunt in bijvoorbeeld football, hardlopen, basketbal, ijshockey, schaatsen, kunstschaatsen, turnen, squash, volleyball, schoonspringen en zwemmen.

de techniek

ESSENTRICS stretcht en versterkt de spieren excentrisch (in verlengde vorm). De functionele oefeningen brengen verschillende spiergroepen in het hele lichaam met elkaar in balans. Diverse technieken zoals PNF en isometrische oefeningen hebben invloed op de bewegingsvrijheid in de gewrichten. Deze full body workout werkt door de spierketens, het verlicht spanning, geeft je souplesse en kracht.

Wat is flexibiliteit?

Als wij het over flexibiliteit hebben, bedoelen we volledige bewegingsvrijheid in de spieren en gewrichten van het hele lichaam. Iedereen kan een eigen niveau van maximale flexibiliteit bereiken. 

Zoals met de meeste waardevolle dingen kost het tijd om flexibiliteit te ontwikkelen. Na een warming up van 15 à 20 minuten lijkt het misschien alsof je een stuk flexibeler bent, maar in werkelijkheid laat je tijdens een opwarming vooral veel spanning en kou los uit je spieren, waardoor ze soepeler voelen. Je kunt niet verwachten dat je in zo’n korte tijd je lenigheid blijvend kunt beïnvloeden. Wie echt langere spieren wil moet minimaal 2 tot 3 keer per week 25-50 minuten trainen.

De souplesse die je krijgt met de ESSENTRICS workout is blijvend, ook als je daarnaast andere sporten doet. In de meeste flexibiliteitsprogramma’s ligt de nadruk op passief stretchen. Een passieve stretch voelt heel aangenaam, maar op het moment dat je weer begint met bewegen spannen de spieren weer aan totdat ze net zo gespannen zijn als op het moment dat je begon met rekken. ESSENTRICS is erop gericht om je flexibiliteit te behouden terwijl je op hetzelfde moment je spieren versterkt.  

bewegingsvrijheid

Sterke, soepele gewrichten zijn de sleutel tot meer bewegingsvrijheid. ESSENTRICS brengt alle gewrichten in balans door de spieren tegelijkertijd te verlengen en te versterken. We trekken hierbij de gewrichten van elkaar, waardoor de spanning in het gewricht verdwijnt en de kracht toeneemt. 

Geef power aan je spieren

ESSENTRICS is kracht en lengte. Excentrisch trainen is een zeer krachtige manier om de spieren in vorm te brengen; ze worden sterk en lang zonder dat de gewrichten beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Na een ESSENTRICS workout ervaren mensen vrijwel direct dat ze meer snelheid en beweeglijkheid hebben.

Blessures:

Voorkomen

Blessures ontstaan veelal wanneer strakke, ongebalanceerde spieren onverwacht uitgedaagd worden. Dit kan leiden tot scheuren, verrekkingen en verstuikingen. ESSENTRICS brengt balans in de volledige spierstructuur van het lichaam. De workout zorgt dat onze spieren en pezen plotselinge buigingen, draaien en spanningen zonder blessures kunnen doorstaan. 

Genezen

Om een blessure te genezen is het noodzakelijk om de bloedcirculatie richting de geblesseerde lichaamsdelen te vergroten om zo voedingsstoffen aan te vullen en afvalstoffen af te voeren. Stretchen is een van de snelste en meest effectieve methodes om specifieke delen van het lichaam beter te laten doorbloeden. Stretchen is daarom erg effectief bij het genezen van blessures.

In het genezingsproces is het bovendien noodzakelijk om de geblesseerde zone te beschermen en opnieuw uit te balanceren. ESSENTRICS is een programma dat het lichaam weer in balans brengt. De spieren rondom de blessure krijgen de kans om te helen door ze te versterken en te verlengen. Hoe sterker de omliggende spieren zijn, hoe beter ze de geblesseerde spier kunnen ontzien, waardoor deze spier de kans krijgt om te helen.