Essentrics training Level 1Essentrics training Level 2 Essentrics training Level 3 Essentrics training Level 4

OVERZICHT: 4 TRAININGSLEVELS

De 4 levels volgen elkaar goed op waardoor je gemakkelijk alle trainingen kunt doorlopen. Als je de volledige opleiding hebt afgerond, heb je al meer dan 84 stagelessen gegeven. Je bent een bekwame en zelfverzekerde ESSENTRICS-docent. Op dit punt heb je waarschijnlijk een trouwe, enthousiaste deelnemersgroep opgebouwd en kunnen je lessen een regelmatige inkomstenbron gaan vormen. 

Na het volbrengen van de 4 levels ben je een volledig gecertificeerde ESSENTRICS-docent.

Certificering LEVEL 1

In dit level leer je de basis van ESSENTRICS: de technieken, doelen, anatomie, fysiologie en filosofie. In de Level 1 training leer je tijdens stagelessen hoe je de theorie in de praktijk toe kan passen op oefeningen, technieken en doelstellingen. Je moet 30 stagelessen geven waarin je gebruik maakt van pre-choreographed workout 1.

We helpen je door de training met behulp van een uitgebreid tijdschema in de vorm van een PowerPoint. Deze geeft je extra informatie, en als je het dagelijkse schema volgt, kun je de training in 12 weken afronden. Aan ons leren-op-afstand-programma zit geen tijdslimiet gebonden. De ervaring leert wel dat de PowerPoint je helpt om de opleiding vlot te doorlopen.

Aan het einde van level 1 lever je de volgende examenonderdelen in: de theorietoets, een DVD van jezelf waarop je pre-choreographed workout 1 geeft en het formulier met alle stagelessen. In de PowerPoint leggen we uit hoe je het beste de DVD kunt filmen. Zorg dus dat je gebruik maakt van de PowerPoint.

Ontdek meer over Level 1

Certificering LEVEL 2

In level 2 ontwikkel je gedegen inzicht in de Trademark-oefeningen, de bewegingen die kenmerkend zijn voor het ESSENTRICS-programma. Je leert alles wat je moet weten over de Trademark-oefeningen: houdingen, overgangen, oefeningen, aanpassingen, anatomie, veelgemaakte fouten en de opbouw van een sequentie. Net als in level 1 geven we je een handig tijdschema op PowerPoint. Dit schema leidt je in 6 weken door de training. Bovendien biedt het je een muziekworkshop en veel extra kennis.

In Level 2 moet je 18 praktijklessen geven aan de hand van een pre-choreographed workout. Aan het einde van de opleiding lever je de volgende onderdelen in: een theorietoets, een DVD waarop jij Trademark oefeningen uitlegt en het formulier met alle stagelessen. 

Ontdek meer over Level 2

Certificering LEVEL 3

In dit level gaan we dieper in op meer dan honderd verschillende oefeningen voor flexibiliteit. Je leert hoe je deze oefeningen toe kunt passen om de genezing van veel voorkomende medische aandoeningen te bevorderen. Je ontdekt op welke manier je al deze ESSENTRICS-technieken kunt gebruiken om specifieke flexibiliteits- en genezingsdoelstellingen te behalen. 

Wij bieden je een handig tijdschema op PowerPoint. Wanneer je deze aanhoudt kun je de training binnen 6 weken afronden. Bovendien krijg je veel extra kennis en een muziekworkshop. 

In level 3 geef je 18 praktijklessen aan de hand van een pre-choreographed workout. Aan het einde van de opleiding lever je de volgende onderdelen in: een theorietoets en het formulier met alle stagelessen. Het praktijkexamen vindt plaats via Skype met het internationale Teacher Training team uit Montréal en bestaat uit een prep call en een live exam. 

Ontdek meer over Level 3

Certificering LEVEL 4

Dit level geeft je inzicht in de ESSENTRICS-versterkingstechnieken en je leert nieuwe versterkende oefeningen. Net als in andere levels krijg je een handig tijdschema op PowerPoint. Deze biedt bovendien een muziekworkshop en een workshop in het ontwerpen van je eigen ESSENTRICS workouts. Hiermee kun je alle puntjes op de i zetten en een volledig getrainde instructeur worden.

In level 4 geef je 18 praktijklessen aan de hand van een willekeurige pre-choreographed workout. Aan het einde van de opleiding lever je de volgende onderdelen in: een theorietoets en het formulier met alle stagelessen. Het praktijkexamen vindt plaats via Skype met het internationale Teacher Training team uit Montréal en bestaat uit een prep call en een live exam.

Ontdek meer over Level 4

Vermelding op onze website

Met ieder level dat je behaalt, zal jouw vermelding op onze website worden aangepast:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4

  Wij vermelden jouw naam, (woon)plaats, club en lestijden. Ervaring leert dat je op deze manier snel je klantenkring kunt opbouwen. ESSENTRICS-liefhebbers kijken geregeld op de site, op zoek naar lessen bij hen in de omgeving. 

Vermelding na een Live Teacher Traning:

Als je hebt deelgenomen aan een ESSENTRICS workshop krijg je naast je level van certificering ook een with honor-vermelding:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4 with honor

Het onderhouden van je certificering

Het is belangrijk dat ESSENTRICS-docenten zich blijven ontwikkelen. Om je certificering te behouden, kun je kiezen uit de volgende drie opties:

 • Bestel minimaal 2 pre-choreographed workouts per jaar
 • Stuur ons een DVD waarop jij een les van 1 uur geeft (€56 nakijkkosten)
 • Kom naar een live workshop

Als je verzuimt om een van bovenstaande opties te volgen voor het behoud van je certificering, halen wij jouw naam van onze website met ESSENTRICS-docenten.