OVER
DE ESSENTRICS-TECHNIEK

DEFINITIE

ESSENTRICS Workout:

/Ä“’sentriks/

 1. Een dynamische workout gebaseerd op de theorieën van Miranda Esmonde-White. De workout versterkt en verlengt tegelijkertijd iedere spier in het lichaam, wat resulteert in een grotere bewegingsvrijheid in de gewrichten en geeft lange, slanke spieren. 

 2. Een full body-techniek die door de spierketens heen werkt en zo de spieren bevrijdt, sterker maakt en spanning vermindert. 

 3. Een volledig vernieuwende workout die gebruik maakt van de vloeiende bewegingen van tai chi om gezondheid en balans te creëren, van de versterkingstechnieken van ballet voor lange, slanke en flexibele spieren, en van de genezende principes van fysiotherapie voor een pijnvrij lichaam. 

ESSENTRICS is gebaseerd op excentrische spiercontracties. 

Medische definitie: excentrisch trainen is actieve aanspanning van een spier, terwijl deze op hetzelfde moment verlengd wordt. Wat ESSENTRICS doet...

Body Shaping

 • Definieert de taille
 • Creëert slanke, sterke armen
 • Geeft slankere dijen en bovenbenen
 • Creëert platte, gedefinieerde buikspieren
 • Verbetert de houding 
 • Lift de billen
 • Traint iedere spier in het lichaam

Voor gezondheid & prestaties

 • Verbetert de flexibiliteit van het hele lichaam
 • Helpt pijn verlichten
 • Maakt strakke spieren en gewrichten los 
 • Versterkt de ruggenwervel en de core 
 • Behandelt en voorkomt rugpijn 
 • Geeft een lichaam dat jong voelt 
 • Verbetert bewegingsvrijheid en snelheid van sporters 
 • Ondersteunt blessurepreventie 
 • Versnelt het herstel door verbeterde bloedcirculatie

Essentrics IS VOOR...

 Vrouwen en mannen van alle leeftijden, die:

 • Willen genieten van een dynamische workout met motiverende muziek
 • Hun lichaam in vorm willen brengen zonder gewichten te gebruiken
 • Meer flexibiliteit en algehele beweeglijkheid willen 
 • Geen opgepompte spieren willen, maar wel spierdefinitie
 • Stijve heupen, schouders of rug hebben en een grote range of motion willen ontwikkelen
 • Herstellende zijn van een blessure, maar wel in beweging willen blijven
 • Veel last hebben gehad van blessures en op zoek zijn naar een veilige workout
 • Op zoek zijn naar een workout die pijn vermindert
 • Hardlopen, wielrennen of spinnen
 • Trainen voor een marathon, triathlon, etc.

 

ESSENTRICS heeft een missie: we geven een nieuwe betekenis aan fitness en helpen mensen ervaren hoe het voelt om zich gezond en gelukkig te voelen. Fitness heeft niets te maken met meetbare resultaten als kilometers, spiermassa of snelheid. De belangrijkste maatstaf is de mate waarop we ons vrij kunnen bewegen en een actief leven kunnen leiden zonder pijn. De missie van de ESSENTRICS workout is om het lichaam in balans te brengen, doordat spierkracht de bewegingsvrijheid vergroot in plaats van beperkt. Op een dynamische wijze combineert ESSENRTICS versterkende en verlengende bewegingen. Zo ontwikkel je een strak en sterk lichaam met maximale bewegingsvrijheid in alle gewrichten en spieren. 

Met ESSENTRICS ontdek je wat fitness echt is; je krijgt een lichaam waarmee je moeiteloos en vloeiend alle dagelijkse activiteiten kan doen. Dit programma maakt los wat strak is, versterkt wat zwak is en verstevigt wat slap is. Wereldwijd hebben we duizenden deelnemers van verschillende leeftijden en fitnessniveaus, onder wie professionele atleten, Olympisch sporters, dokters en fysiotherapeuten. 

Hoe werkt het?

ESSENTRICS versterkt en verlengt tegelijkertijd iedere spier in het lichaam en brengt het spierstelsel opnieuw in balans door gebruik te maken van circulaire bewegingen. In de workout komen alle gewrichten aan bod. We zetten hiervoor verschillende technieken in, zoals PNF en isotonisch aanspannen. ESSENTRICS is gebaseerd op een dynamische combinatie van spierversterkende en –verlengende oefeningen die zo ontworpen zijn dat de gewrichten van elkaar worden weggetrokken door de spieren te verlengen en deze in verlengde positie te trainen. Deze full body workout zet alle spierketens aan het werk, geeft je kracht en maakt de spieren los terwijl de spanning in je spieren afneemt. ESSENTRICS is een unieke techniek met invloeden uit verscheidene andere disciplines. 

WAAR KAN IK ESSENTRICS doen?

ESSENTRICS heeft een uitgebreide collectie DVD's die je vanuit huis kunt doen en een groeiend aantal docenten en studio's verspreid over de hele wereld. Of je nou een DVD koopt, een live les volgt of docent wordt, de ESSENTRICS workout zal je helpen om de betekenis van fitness opnieuw te definiëren.

ATLETEn

Voor atleten is ESSENTRICS alles wat stretching beloofde, maar niet waar kon maken. Het doel van het programma is stretchen, versterken en het opnieuw in balans brengen van de spierstructuur om flexibeler en wendbaarder te worden. ESSENTRICS bereidt de spieren en de pezen voor op de maximale inspanningen die topsport van je vraagt, zodat er geen blessures ontstaan door spanning of onverwachte draaiingen.   

Honderden atleten, onder wie spelers van de Montreal Canadiens NHL, Olymisch medaillewinnaars en professionele atleten, werken met de workout en merken dat hun sportprestaties verbeteren. Ze hebben minder blessures en herstellen sneller. 

 

Miranda Esmonde-White

Miranda Esmonde-White is een van Amerika’s grootste experts op het gebied van gezond ouder worden. Ze is al sinds 1999 bekend van haar fitnessshow Classical Stretch op de televisiezender PBS die wordt gezien als de beste fitnessshow van het netwerk. Na haar carrière als professionele ballerina ontwikkelde Miranda haar eigen fitnesstechniek en werd ze dé flexibiliteittrainer en –adviseur van professionele atleten en Olympisch sporters. Sinds november 2014 ligt Miranda’s eerste boek, Aging Backwards, in de winkels. Het boek geeft een nieuwe kijk op de rol van fitness in het vertragen van het verouderingsproces terwijl we ons lichaam jong, aantrekkelijk, sterk en gezond houden. Miranda schrijft boeken, geeft workshops, ontwikkelt het ESSENTRICS Teacher Training Program en geeft wereldwijd live lessen. Ze is medeontwikkelaar en creatief directeur van The Esmonde Technique en de bedenkster van ESSENTRICS.

Sahra Esmonde-White

Sahra Esmonde-White is medeontwikkelaar van de ESSENTRICS™ workout en mede-eigenaar van The Esmonde-White Producties. Ze is ESSENTRICS Master Teacher, host van ESSENTRICS-DVD’s en TV-shows, en personal trainer van modellen, acteurs en professionele atleten (o.a. Lily Cole, Sarah Gadon en NHL Montréal Canadiens). Sahra heeft een passie voor gezondheid. Door fitness en een bewuste leefstijl te introduceren in het leven van anderen, helpt ze hen gezond en fit te blijven. Fashion Magazine en Flare, twee van Canada’s grootste vrouwenmagazines, zien haar als een van de belangrijkste gezondheidsexperts in Canada. Haar DVD’s hebben bovendien “Top Workout” awards gewonnen in Canada en de UK. Sahra heeft een Bachelor diploma in Health Economics en een Master diploma in Public Health. 

ESSENTRICS Master Trainer in Europa: Danielle de Wildt

Toen Danielle de Wildt in aanraking kwam met ESSENTRICS voelde ze meteen welke positieve effecten de workout had op haar lichaam. Niet alleen de chronische pijn in haar schouders en knieën verdween, ook haar houding verbeterde en na een aantal lessen zag ze de vorm van haar lichaam veranderen. Ze deed de ESSENTRICS-docentenopleiding in Canada en werd de eerste ESSENTRICS-docent in Europa. Danielle staat aan het hoofd van ESSENTRICS Europa en leidt docenten op uit verschillende landen. Daarnaast geeft ze ESSENTRICS in Amsterdam en organiseert ze ESSENTRICS Fitness breaks en workshops op verschillende locaties.

THE ESMONDE TECHNIQUE

ESSENTRICS en Classical Stretch zijn onderdeel van The Esmonde Technique. 
Pers kan contact opnemen via [email protected]