SPORTERS COMMUNITY
TEAMS. TRAINERS. ATHLETEN. OLYMPISCH SPORTERS 

 

Uittreksel van een artikel in het NHL- Montreal Canadiens Magazine - februari 2013 Vol. 27.1

Ons team heeft dit jaar gelukkig meer tijd op het ijs door gebracht dan in het ziekenhuis. Een belangrijke reden hiervoor is de toevoeging van verplichte dynamische stretches na de training. "We dachten er al een aantal jaren over om stretching onderdeel te maken van onze trainingen", legt Pierre Allard, de kracht- en conditiecoach van de Canadiens, uit. "Ik heb het medische team bij elkaar geroepen. Samen concludeerden we dat we een strak schema hebben. We moesten dus goede keuzes maken over de training die we de jongens buiten de ijsbaan zouden geven om ze in topconditie te houden. Sahra [Esmonde-White] en haar Essentrics-collega's ontwikkelden een nieuwe techniek die stretches biedt, die de range of motion vergroten," voegt hij toe. "Het is niet zoals yoga of pilates, het is enorm sportspecifiek." 

Wat begon als een methode om de onvermijdelijke liesblessures te voorkomen, die ontstaan tijdens korte, intensieve trainingskampen, is uitgegroeid tot een routine die onmisbaar is geworden in het dagelijkse trainingsregime.

"Ook als we onderweg zijn, huren we soms een conferentiezaal zodat de spelers daar hun stretches kunnen doen," vertelt Allard. "Ik zie dat de jongens de oefeningen zelfs tijdens hun warming up doen voor een wedstrijd of training. Ze vinden het fijn omdat het werkt; ze voelen het verschil als ze 's ochtends wakker worden. Als het goed voelt, vinden ze het ook leuk om te doen."

Pierre Allard
NHL MONTREAL CANADIENS Kracht- en conditiecoach

Toen het ernaar uit zag dat ik met pensioen zou moeten, heeft ESSENTRICS me weer in het spel gebracht. Mijn lichaam kon niet meer functioneren, ik was geblesseerd en had voortdurend pijn. Na een sessie met Miranda voelde ik de pijn verdwijnen. Volgens mij heeft dit programma iets goeds voor iedereen; of je nou je sportprestaties wilt verbeteren, je lichaam wilt veranderen of pijn wilt verlichten: ESSENTRICS zal je helpen. 

Jonathon Power
Voormalig Wereldkampioen Squash