Certificeringsoverzicht

Onderwijs op afstand

Rond het hele certificeringsprogramma (4 levels) af vanuit huis. Je hebt de flexibiliteit om je studie- en workoutmomenten zelf in je persoonlijke leven in te plannen. De ESSENTRICS® Academie biedt je een uitgebreid, interactief en uniek programma waarmee je op afstand kunt leren. We maken hiervoor gebruik van verschillende platforms; uitgebreide handleidingen in combinatie met educatieve trainings-DVD’s, een powerpoint met een handige weekplanning en online ondersteuning: alles wat je nodig hebt om een gekwalificeerd ESSENTRICS-docent te worden.

Ontdek de wetenschap en de kunst achter de fijne, vloeiende workouts. Het ESSENTRICS® certificeringsprogramma is een geavanceerd, maar eenvoudig te volgen lesprogramma opgedeeld in 4 logische leerstadia.

Deze 420 uur durende docentenopleiding bestaat uit zelfstudie, theorie-examens, praktijkexamens (op DVD of via Skype) en meer dan 84 stagelessen op basis van pre-choreographed workouts (PCW).

Level 1: De principes van ESSENTRICS
Level 2: Trademark-oefeningen
Level 3: Flexibiliteit
Level 4: Kracht

Als gecertificeerde level 1 docent begin je met het geven van PCW’s. Na het behalen van level 4 heb je de vaardigheden en de expertise om je eigen unieke ESSENTRICS workout te maken. 

Live workshops

Onze intensieve, interactieve workshops zijn van een onschatbare waarde voor het ontwikkelen van je techniek, zelfvertrouwen en de vaardigheid om les te geven. Tijdens masterclasses en gezamenlijke trainingssessies ervaar je hoe je met verschillende lichamen moet werken en je leert hoe je oefeningen kunt aanpassen aan de behoeften van jouw deelnemers. Nergens anders doe je zoveel kennis over jezelf en anderen op als in een live workshop. Een ESSENTRICS workshop helpt je om een nog betere docent te worden. Bovendien krijg je na deelname een officieel honors certificaat. Schrijf je snel in voor een live workshop!

We raden je ten zeerste aan om een van onze workshops te volgen, maar ze zijn niet verplicht. Voor live workshops gelden dezelfde certificeringrichtlijnen als voor het leren op afstand; in beide gevallen moet je thuis studeren, stagelessen geven en examens doen. 

Studieprogramma

In het programma analyseren we anatomie, fysiologie en alignment, maar we kijken ook naar de filosofie en de doelen achter ESSENTRICS, The Esmonde Technique.

Leer hoe je deze unieke methoden kunt toepassen om te versterken en af te slanken, de spieren in balans te brengen, fascie te herstellen, meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, de houding te verbeteren, gewicht te verliezen en veroudering tegen te gaan. 

Stagelessen

Breng alle opgedane kennis over ESSENTRICS tot leven in je stagelessen. Nu begint het échte leren. Door stagelessen te geven ontwikkel je belangrijke leiderschapskwaliteiten, kun je een eigen deelnemersgroep om je heen verzamelen en ben je een stap dichter bij stabiele inkomsten.  

Examen & beoordeling

Voor ieder level maak je een theorietoets en een praktijkexamen op DVD of via Skype. Wij brengen hier €56 aan nakijkkosten voor in rekening. Wij geven je feedback die je mee kan nemen in de rest van je opleiding, zodat je kunt blijven groeien en ontwikkelen. Alle deelnemers moeten voor de start van het ESSENTRICS Teacher Trainingsprogramma een licentieovereenkomst ondertekenen. Ieder level zou je af kunnen ronden in 12 tot 16 weken. Voor de afronding van de certificering ben je echter niet aan een vaste tijdslimiet gebonden. 

Behoud van je certificering

Ieder jaar moet je de ESSENTRICS-certificering onderhouden. Om dit te doen kun je kiezen uit de volgende drie opties:

 • Koop minimaal 2 pre-choreographed workouts per jaar
 • Lever een opname in waarop jij een les van een uur geeft (€56 nakijkkosten)
 • Kom naar een live workshop

 Als je nalaat om je certificering te onderhouden, wordt je naam van onze website met ESSENTRICS-docenten verwijderd.


Vermelding op onze website

Met ieder level dat je behaalt, zal jouw vermelding op onze website worden aangepast:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4

  Wij vermelden jouw naam, (woon)plaats, club en lestijden. Ervaring leert dat je op deze manier snel je klantenkring kunt opbouwen. ESSENTRICS-liefhebbers kijken geregeld op de site, op zoek naar lessen bij hen in de omgeving. 

Vermelding na een Live Teacher Traning:

Als je hebt deelgenomen aan een ESSENTRICS workshop krijg je naast je level van certificering ook een with honor-vermelding:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4 with honor