Teacher Training

ontdek Essentrics, een Esmonde Technique

ESSENTRICS is een dynamisch fitnessprogramma dat de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt zonder het gebruik van gewichten. ESSENTRICS geeft je sterke buik- en rugspieren, een strakke taille en slanke bovenbenen en armen. Je krijgt meer flexibiliteit, kracht en souplesse. 

Verandering van het uiterlijk van je lichaam is niet het enige wat belangrijk is in deze intelligente fitnesstechniek. ESSENTRICS versterkt de spieren excentrisch, terwijl de meeste trainingsvormen concentrisch bewegen. De workout versterkt elke spier in het lichaam en creëert meer bewegingsvrijheid in de gewrichten door gebruik te maken van circulaire bewegingen, PNF en isometrische oefeningen. 

De workout is gemakkelijk te volgen voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Je werkt niet alleen aan langere spieren en meer kracht, het programma is ook goed voor blessurepreventie en herstel. ESSENTRICS traint het hele lichaam snel en veilig. Je kunt het programma dus elke dag doen. Het geeft je energie en je voelt je sterker en gezonder. 

Powered by ESSENTRICS

Word ook docent in de dynamische kracht- en flexibiliteitworkout waar mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus baat bij hebben, onder wie ijshockeyers van de NHL Montreal Canadians, bekende Hollywoodsterren en Olymische sporters. ESSENTRICS staat op het programma bij gerenommeerde fitnessclubs, fysiotherapie-klinieken, sportteams en dansscholen.

GROEPSFITNESS: ESSENTRICS is een leuke en dynamische les op muziek, perfect voor groepsfitness. Sporters krijgen een workout waarmee ze in groepsverband op een respectvolle manier zowel kracht als souplesse trainen. 

Trainingsniveau: Level 1

ATLETEN: Al meer dan 12 jaar helpt ESSENTRICS atleten om hun range of motion, wendbaarheid en snelheid te vergroten. Bovendien verkleint de workout de kans op blessures en de periode van herstel duurt korter. 

Trainingsniveau: Level 4

PERSONAL TRAINING: Voor personal trainers is ESSENTRICS een goede trainingsvorm die cliënten een uitgebalanceerd lichaam geeft door kracht- en flexibiliteittraining en herstellende oefeningen.  

Trainingsniveau: Level 4

Resultaten

Het ESSENTRICS-programma werkt door de spierketens met elegante en intelligente bewegingen die stramme spieren losmaken en de volgende bewezen resultaten hebben:

  • Slankere en goed gevormde buikspieren, dijen armen, rug en taille
  • Directe verbetering van de houding
  • Grotere range of motion, en meer flexibiliteit, wendbaarheid en kracht 
  • Verlichting van spanning, chronische pijn en blessures door het in balans brengen van de spieren
  • Anti-veroudering
  • Meer energie, een verbeterde algehele gezondheid en een positiever gevoel

De voordelen van ESSENTRICS 

Als ESSENTRICS-docent kun je veel voldoening halen uit het helpen van andere mensen. Ook op andere vlakken is het lonend: doe je voordeel met een fijn en innovatief programma dat  je huidige trainingsritme een boost geeft en jou en je cliënten blessurevrij houdt. Je kunt stabiele inkomsten hebben en beloning vinden in tevreden cliënten die veel resultaat zien. 

Bedrijfsprofiel

The Esmonde Technique, gehuisvest in Montreal (Canada), richt zich op het promoten en verspreiden van de fitnessmerken ESSENTRICS en Classical Stretch. Wereldwijd hebben we meer dan 1000 docenten opgeleid, sinds 2000 zijn in de VS 320 televisieshows gefilmd en uitgezonden, en internationaal hebben we een serie succesvolle DVD’s verkocht. De techniek, ontwikkeld door voormalig danseres bij het Nationale Ballet van Canada – Miranda Esmonde-White, heeft vele levens van deelnemers over de hele wereld veranderd.