training

Leren op afstand: begin vandaag nog met de certificering!

De  ESSENTRICS® Academie biedt je een uitgebreid, interactief en uniek programma waarmee je op afstand kunt leren. Je kunt het gehele certificeringsprogramma (4 levels) vanuit huis afronden door je studie- en workoutmomenten flexibel in je persoonlijke leven in te plannen. Wij bieden alles wat je nodig hebt om een gekwalificeerde ESSENTRICS-docent te worden. We maken gebruik van verschillende docentenplatforms; je hebt beschikking over handleidingen, DVD's, pre-choreographed workouts en online ondersteuning. Stagelessen, praktijk- en theorietoetsen, evaluaties en een levendige online community zullen je helpen om een succesvolle docent te worden. 

5 STAPPEN TOT CERTIFICERING

Volg deze simpele stappen om een gecertificeerde ESSENTRICS-docent te worden.  

Stap 1: Koop het studiemateriaal

Stap 2: Teken de docentenovereenkomst

Stap 3: Begin! 

Start met het studiemateriaal, leer de Pre-Choreographed Workout en begin met het geven van stagelessen. 

 Step 4: Evaluatie

Voor ieder level moet je een theorie-examen doen en een praktijkexamen. Het theoriegedeelte bestaat uit open- en multiple choice-vragen, voor het praktijkexamen lever je een DVD in van jouw les (Level 1) of van een aantal losse oefeningen (Level 2). Het praktijkexamen van Level 3 en Level 4 gaat via Skype met het internationale Teacher Training Department in Montréal. Daarnaast moet je voor ieder level een vaststaand aantal stagelessen geven. 

Step 5: Certificering

Je krijgt een officieel certificaat en een vermelding op onze website (naam, woonplaats, club en e-mailadres). De docenten die hebben deelgenomen aan een live workshop krijgen de vermelding with Honor.  

 

Vermelding op onze website

Met ieder level dat je behaalt, zal jouw vermelding op onze website worden aangepast:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4

  Wij vermelden jouw naam, (woon)plaats, club en lestijden. Ervaring leert dat je op deze manier snel je klantenkring kunt opbouwen. ESSENTRICS-liefhebbers kijken geregeld op de site, op zoek naar lessen bij hen in de omgeving. 

Vermelding na een Live Teacher Traning:

Als je hebt deelgenomen aan een ESSENTRICS workshop krijg je naast je level van certificering ook een with honor-vermelding:

 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 1 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 2 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 3 with honor
 • Gecertificeerd ESSENTRICS instructeur Level 4 with honor

Het onderhouden van je certificering

Het is belangrijk dat ESSENTRICS-docenten zich blijven ontwikkelen. Om je certificering te behouden, kun je kiezen uit de volgende drie opties:

 • Bestel minimaal 2 pre-choreographed workouts per jaar
 • Stuur ons een DVD waarop jij een les van 1 uur geeft (€56 nakijkkosten)
 • Kom naar een live workshop

Als je verzuimt om een van bovenstaande opties te volgen voor het behoud van je certificering, halen wij jouw naam van onze website met ESSENTRICS-docenten.