Workshops

Over onze Live TEACHER TRAININGen

ESSENTRICS live workshops brengen de stof die je tijdens je thuisstudie leert tot leven. Het volgen van een workshop is niet verplicht; er zijn veel uitstekende docenten die nog nooit hebben deelgenomen aan een live-sessie. Toch raden we het ten zeerste aan. Workshops zijn interactief en kunnen helpen om je lesgeefvaardigheden te verfijnen. 

Deelname aan een workshop zal jouw begrip van het ESSENTRICS-programma nog meer vergroten. Je kunt je voordeel doen met correcties en de interactie met andere instructeurs. Als je in de gelegenheid bent, kun je ook slechts één van de vier workshops meedoen. Dit zal jouw docentenkwaliteiten ten goede komen. Als je hebt deelgenomen aan een live workshop krijg je honors voor het level van de workshop dat je hebt bijgewoond.

AMSTERDAM

Level 1: 8 & 9 maart 2019 : meld je vandaag nog aan.

Level 2: 7 & 8 december 2018 

Level 3: spring/summer 2019

Level 4: spring/summer 2019 

LEVEL 1 WORKSHOP

De Level 1 workshop geeft je een beter begrip van de basis van de ESSENTRICS-techniek en meer inzicht in hoe je jouw eerste ESSENTRICS-les moet geven. Aan jou de taak om je pre-choreographed workout 1 eigen te maken en 30 stagelessen te geven. De workshop geeft je echter een kickstart en helpt je om het leerproces te versnellen. 

De workshop bestaat uit masterclass(es) en lessen over techniek, doelstellingen en basisoefeningen. We gebruiken hiervoor pre-choreographed workout 1 als leidraad. De workshopdocent analyseert de oefeningen, overgangen en sequenties in de pre-cho en legt uit wat de relatie is tussen de anatomie, oefeningen, technieken en doelstellingen. Bovendien leer je hoe je iedere beweging zelf kunt analyseren, zodat je de gewenste doelstellingen kunt behalen en je bewust wordt van veelgemaakte fouten. 

De Master Trainer ontrafelt iedere oefening tijdens de workshop en laat zien hoe je de verschillende technieken op verschillende lichaamsdelen toe kunt passen om de gewenste doelen te behalen. Na de analyse van de Master Trainer is het de beurt aan jou om de oefeningen aan je medestudenten uit te leggen. Vaak wordt de groep opgedeeld in kleinere groepen zodat je aan elkaar kunt leren wat je eerder van de Master Trainer leerde. Afwisselend neem je de rol van docent of deelnemer aan. Op de laatste dag komt alles samen; de losse oefeningen vormen sequenties en workouts. Je zult merken hoe de gedetailleerde analyse van de oefeningen je helpt om de perfecte ESSENTRICS-sequentie te doceren. 

Een van de grootste voordelen van de ESSENTRICS-workshops is dat alle deelnemers actief deelnemen. We moedigen je aan om samen te werken met je collega’s en zowel de rol van docent als die van deelnemer aan te nemen. Op deze manier kun je als docent jouw begrip van ESSENTRICS perfectioneren en tegelijkertijd ontdek je aan welke dingen je nog moet werken. 

Deelnemers ervaren de Level 1 workshop als zeer motiverend; ze krijgen meer zelfvertrouwen, hun kennis over ESSENTRICS neemt toe en ze ontwikkelen meer vaardigheid in het geven van een les. Je kunt nog meer uit een Level 1 workshop halen, als je de routine van pre-cho 1 al kent. 

De Level 1 workshop is bedoeld om docenten de middelen te geven om hun eerste ESSENTRICS-les te geven en Level 1 met gemak af te ronden. 

LEVEL 2 WORKSHOP

In een ESSENTRICS workshop ben je samen met anderen actief aan de slag, terwijl je leert hoe je oefeningen kunt analyseren en demonstreren. Tijdens de Level 2 workshop geeft de Master Trainer 1 of 2 workouts waarin de opgedane kennis tot leven komt, en die bovendien erg motiveren.  

Level 2 verdiept jouw kennis van de ESSENTRICS trademark-oefeningen waardoor je een nog betere docent zult worden. 

Voorwaarde voor deelname: je staat geregistreerd voor deelname aan een Level 1 workshop OF je hebt deelgenomen aan een Level 1 workshop OF je bent gecertificeerd Level 1 docent 

Trademark-oefeningen zijn de basis van het ESSENTRICS-programma. Bovendien onderscheiden ze ESSENTRICS van andere fitnessprogramma’s. Tijdens de live workshops ontwikkel je meer kennis over de trademark-oefeningen en -sequenties. Je leert waarom ze het hele spierstelsel weer in balans brengen, de houding verbeteren, pijn verlichten en de lichaamsvorm fundamenteel veranderen. 

In de Level 2 workshop ontdek je waarom de trademark-oefeningen zo effectief zijn en je krijgt handvatten om deze unieke oefeningen en sequenties aan jouw deelnemers over te brengen. De “trademarks” maken ESSENTRICS voor een belangrijk deel zo effectief in het versterken van het lichaam en het vergroten van de flexibiliteit.

Level 2 leert je hoe je de juiste muziek voor trademark oefeningen kunt kiezen en analyseren. Je leert hoe je de juiste frasering in trademark muziek kunt vinden, zodat de sequenties nog krachtiger en plezieriger aanvoelen. Muziek is essentieel in een ESSENTRICS-workout. Het helpt je om de sfeer en de energie in de les te verhogen. Tijdens de workshop zal zeker 3 uur in het teken staan van de relatie tussen muziek en trademark oefeningen. 

Een van de grootste voordelen van de ESSENTRICS-workshops is dat alle deelnemers actief deelnemen. We moedigen je aan om samen te werken met je collega’s en zowel de rol van docent als die van deelnemer aan te nemen. Op deze manier kun je als docent jouw begrip van ESSENTRICS perfectioneren en tegelijkertijd ontdek je aan welke dingen je nog moet werken. 

Bereid je voor op een workshop waarin je hard moet werken. We ontleden iedere trademark-oefening en doen een gedetailleerde analyse van de uitvoering, de demonstratie en van de vele, kleine nuances. Terwijl je de trademarks in praktijk brengt, leer je de achterliggende wetenschap, anatomie en technieken. Je ontdekt hoe ze het hele spierstelsel in balans brengen, het zenuwstelsel stimuleren en de houding verbeteren. Vervolgens keren we de rollen om en is het jouw beurt om aan je medestudenten uit te leggen wat je zojuist hebt geleerd. Ook leer je aanpassingen, correcties en trucjes die je in je les kunt toepassen om het lichaam van jouw deelnemers in vorm te brengen en hun gezondheid bevorderen. In deze praktische workshop gaan we hard aan de slag, zowel mentaal als fysiek. 

LEVEL 3 WORKSHOP

Flexibiliteit is iets waar de fitnessindustrie nog maar weinig van begrijpt. Flexibiliteit en range of motion zijn essentieel voor iedereen die een gezond, jeugdig lichaam wil houden. Toch ligt de aandacht in de meeste fitnessprogramma’s op kracht. Pas tijdens de laatste 5 minuten van een training is er tijd voor stretches. Traditionele rekoefeningen zijn vooral gericht op de grotere spiergroepen, terwijl je hiermee alle omliggende spieren overslaat. Iedereen is het erover eens dat deze benadering van flexibiliteit niet werkt, en toch blijft het merendeel van de sporters op deze manier stretchen. Met de juiste vorm van souplesse zou de pijn, die ontstaat doordat de gewrichten uit balans raken door te veel concentrische training, minder moeten worden. De gevolgen van te veel krachttraining en te weinig stretchen kun je terugzien in fitnesscentra waar veel sporters last hebben van een slechte houding, atrofie in de spieren, pijnlijke en beschadigde gewrichten en weinig bewegingsvrijheid. 

In de level 3 workshop komen al deze problemen aan bod. Je leert hoe je maximale flexibiliteit en range of motion kunt krijgen en behouden. 

Voorwaarde voor deelname: je staat geregistreerd voor deelname aan een Level 2 workshop OF je hebt deelgenomen aan een Level 2 workshop OF je bent gecertificeerd Level 2 docent 

In een ESSENTRICS-workshop ben je actief aan het werk. Je gaat samen met je medestudenten aan de slag om de oefeningen te demonstreren en te analyseren. Bovendien leer je kijken naar het lichaam van je collega’s.

Het doel van de ESSENTRICS-workshops is om de kennis die je hebt opgedaan in de handleiding en de DVD’s tastbaar te maken. 80 procent van de Level 3 workshop is praktisch, zodat je ontdekt hoe je de theoretische kennis in de praktijk kunt brengen. Je leert hoe je de flexibiliteit en range of motion van jouw deelnemers veilig en efficiënt kunt vergroten. Ook leer je hoe flexibiliteit pijn kan verlichten en gangbare medische toestanden kan omkeren. 

Een groot gedeelte van de workshop besteden we aan het oefenen en analyseren van oefeningen uit het ESSENTRICS-programma die gericht zijn op flexibiliteit. Je leert hoe je nieuwe en traditionele oefeningen, zowel staand, op de vloer als aan de barre, op de juiste manier aan deelnemers overdraagt. We laten je zien hoe je veelgemaakte fouten kunt herkennen en hoe je verschillende lichaamstypes kunt analyseren. Hierdoor zul je beter begrijpen waarom deelnemers bewegingen soms anders uitvoeren dan jij. Je leert hoe je flexibiliteitsoefeningen aan kunt passen voor verschillende lichaamstypes, spierlengtes en fitnessniveaus. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen moeite hebben met bepaalde oefeningen. Waar mogelijk geven we aanpassingen. 

We bespreken waarom en op welke manier we ESSENTRICS gebruiken om gangbare medische aandoeningen te genezen en hoe we het genezingsproces van geblesseerde deelnemers kunnen bevorderen. De Level 3 workshop geeft je handvatten om het programma aan te passen aan de verschillende mensen die je in je les hebt. Gezonde en geblesseerde deelnemers kunnen dezelfde ESSENTRICS-oefeningen doen. Tijdens de workshop leer je hoe je een reguliere ESSENTRICS-workout simpel kunt veranderen in een les die bijdraagt aan genezing. 

Een van de grootste voordelen van de ESSENTRICS-workshops is dat alle deelnemers actief deelnemen. We moedigen je aan om samen te werken met je collega’s en zowel de rol van docent als die van deelnemer aan te nemen. Op deze manier kun je als docent jouw begrip van ESSENTRICS perfectioneren en tegelijkertijd ontdek je aan welke dingen je nog moet werken. 

De Master Trainer geeft 1 á 2 workouts tijdens de workshop. Aan het einde van Level 3 moet je in staat zijn om een veilige workout te geven waarin je werkt aan diepe flexibiliteit. Ook heb je meer inzicht in de wijze waarop we ESSENTRICS gebruiken om gangbare medische aandoeningen en blessures te genezen.

LEVEL 4 WORKSHOP

Kracht is de essentie van iedere beweging! Zonder kracht zou ons lichaam niet in staat zijn om te bewegen. Sterke spieren geven ons energie, vitaliteit en zorgen dat we ons jeugdig en energiek voelen. Krachtige spieren geven vorm aan het lichaam en vertragen het verouderingsproces. In de Level 4 workshop ontwikkel je kennis over het krachtonderdeel van het ESSENTRICS-programma.  

Voorwaarde voor deelname: je staat geregistreerd voor deelname aan een Level 3 workshop OF je hebt deelgenomen aan een Level 3 workshop OF je bent gecertificeerd Level 3 docent 

In Level 4 leer je hoe je de versterkingstechnieken van ESSENTRICS kunt gebruiken om meer energie te krijgen, de flexibiliteit en range of motion te vergroten, pijn te verlichten, gewicht te verliezen en het verouderingsproces tegen te gaan. Je ervaart hoe je op de traditionele manier krachtoefeningen kunt geven, maar ook hoe je unieke oefeningen kunt doen, zowel staand, aan de barre als op de grond. Er is veel tijd om de oefeningen, technieken en doelstellingen onder de knie te krijgen. Je leert hoe je alle spieren in het lichaam kunt versterken en slanker kunt maken terwijl je ze tegelijkertijd in balans brengt. Ook leer je om kracht in te zetten voor gewichtsverlies, genezing en anti-veroudering. 

Tijdens een ESSENTRICS-workshop doe je actief mee. Samen met je medestudenten demonstreer, corrigeer en analyseer je iedere oefening. De Master Trainer geeft 1 á 2 workouts waardoor je ervaart hoe de geleerde kennis terugkomt in de praktijk. 

De laatste dag van Level 4 ervaren de meeste deelnemers als de kers op de taart. Alle kennis die je in de eerste drie levels hebt opgedaan komt hier samen.  

In kleine groepen werken de docenten samen om hun eigen workout van een uur te ontwerpen aan de hand van de volgende thema’s:

  1. Versterken van de core
  2. Versterken en afslanken van de heupen
  3. Verbeteren van de houding
  4. Afslanken van de benen
  5. Versterken van de voeten
  6. Gewichtsverlies
  7. Armen, taille en buikspieren

We helpen je om zelf een lesplan te ontwerken. We leren je hoe je de juiste balans in de oefeningen, technieken en anatomie brengt om de beoogde doelstellingen te behalen. Je leert hoe je passende en motiverende muziek kiest bij de routine. Jij zult hier je eigen workout moeten verdedigen. Dit is het beste gedeelte van de training!

Na Level 4 ben je in staat om zelf een ESSENTRICS workout te ontwerpen.