Colorado workshop

LEVEL 1 WORKSHOPS in Amsterdam

Het doel van deze workshop is om je begrip en kennis van de principes en de doelen van ESSENTRICS te vergroten. De workshop wordt begeleid door een van onze ervaren master trainers en is een combinatie van theorie en praktijk. Bij de praktische onderdelen is er veel interactie en wordt er gewerkt aan de juiste posities, de betrokken spiergroepen en de veelgemaakte fouten bij de verschillende oefeningen.  

Colorado workshop

LEVEL 2 WORKSHOPS in AMSTERDAM

De workshop van Level 2 is bedoeld om je kennis van de ESSENTRICS Trademark-oefeningen te vergroten. Door het volgen van deze workshop maak je snel progressie als ESSENTRICS-docent. De kwaliteit van je lessen wordt snel een stuk hoger. Hier na ben je in staat studenten nog beter te begeleiden en inspireren naar nog meer resultaat.

Colorado workshop

LEVEL 3 WORKSHOPS in AMSTERDAM

De Level 3 workshop bestaat voor 80% uit praktijk. Je leert je Level 3 theorie toe te passen en hoe je de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van je studenten kan vergroten op een veilige en efficiënte manier. Je leert ook hoe flexibiliteit gebruikt kan worden om pijn, blessures en aandoeningen te verlichten en te voorkomen.

Colorado workshop

LEVEL 4 WORKSHOPS in AMSTERDAM

Tijdens de Level 4 workshops leer je hoe ESSENTRICS krachtoefeningen gebruikt voor meer energie, meer souplesse en bewegingsvrijheid, verlichten van pijn, afvallen en anti-veroudering. Je leert zowel over de traditionele krachtoefeningen als de unieke oefeningen die we staand, op de vloer of aan de barre doen.

AMSTERDAM 2018 / 2019 - ESSENTRICS WORKSHOPS 

 

Teacher Training LEVEL 1 - 8 & 9 maart 2019  

MOVE//West, Belcampo Loft, Amsterdam

Kosten deelname : € 420,- (incl. BTW) per level, inclusief het teacher training material of € 315,- voor alleen de workshop.
*Houd er rekening mee dat het Level 1 teacher training-materiaal verplicht is bij deelname aan de workshops.

Meer informatie & aanmelden


Teacher Training LEVEL 2 - 7 & 8 december 2018

MOVE//West, Belcampo Loft, Amsterdam

Kosten deelname : € 420,- (incl. BTW) per level, inclusief het teacher training material of € 315,- voor alleen de workshop.
*Houd er rekening mee dat het Level 1 teacher training-materiaal verplicht is bij deelname aan de workshops.

Meer informatie & aanmelden

LEVEL 1 WORKSHOP

Workshop beschrijving Een Level 1 workshop heeft twee doelen: een docent basiskennis geven van de ESSENTRICS techniek en wat het inhoudt om ESSENTRICS te gaan geven. Naast het leren van je eerste pre-choreographed workout 1 en het geven van je 30 stagelessen, geeft de workshop je een kickstart om ESSENTRICS-docent te worden.

Ontdek meer over de Level 1 workshops

De workshop omvat: master class(es), les over technieken, doelen en basis-oefeningen binnen ESSENTRICS, waarbij we uitgaan van pre-choreographed workout 1. De ESSENTRICS-trainer behandelt alle oefeningen, overgangen en reeksen van oefeningen in pre-cho 1. Ook de relatie wordt uitgelegd tussen de anatomie, de oefeningen, technieken en de doelen. Je leert alle oefeningen te analyseren om het gewenste doel te bereiken en veelgemaakte fouten te herkennen en voorkomen. De workshop zorgt ervoor dat docenten het Level 1 examen met meer gemak halen. (Bijna) alle vragen en oefeningen uit het examen worden tijdens de workshop behandeld.

De workshop is interactief en deelnemers worden regelmatig gevraagd om de geleerde kennis uit te leggen of toe te passen. Tijdens de laatste dag van de workshop wordt alle nieuwe kennis samengevoegd en toegepast in oefeningen en workouts. Een inspirerende dag omdat je nu merkt wat voor progressie je als docent hebt gemaakt.

Een van de belangrijkste elementen van de workshop is de actieve rol die alle deelnemers hebben. Deelnemers worden aangespoord om samen te werken en elkaar les te leren geven. Hierdoor leren deelnemers ook van elkaar en van zichzelf.

De ervaring van eerdere Level 1 deelnemers is dat de training ze nog meer motivatie heeft gegeven en dat ze merken hoe hun zelfvertrouwen in het lesgeven is gegroeid.

Voor het beste resultaat raden we je aan om deel te nemen aan de workshop zodra je voldoende kennis hebt van de oefeningen in pre-choreographed workout 1.

LEVEL 2 WORKSHOP

Workshop Beschrijving: ESSENTRICS workshops zijn interactief. Je werkt samen met andere instructeurs en leert elke oefening voor te doen en te analyseren. Deze workshop bevat 1 a 2 Essentrics workouts, gegeven voor een master trainer. Door de workouts komt de geleerde kennis tot leven, wat erg motiverend en inspirerend werkt.

De Level 2 workshop is er op gericht om je begrip van de ESSENTRICS trademark oefeningen te vergroten. Door de workshop groei je sterk als docent en gaat de kwaliteit van je lessen sterk omhoog.

Ontdek meer over de Level 2 workshops

Trademark oefeningen vormen de kern van het ESSENTRICS-programma. In grote mate zijn het de trademark ESSENTRICS uniek maken van andere fitness workouts. De Level 2 workshop helpt je om deze oefeningen te begrijpen, samen te voegen in geschikte volgordes. Ook leer je waarom trademark oefeningen de spieren in het hele lichaam met elkaar in balans te brengen, de houding verbetert, pijn verlicht en de vorm van het lichaam fundamenteel verandert.

Je leert in de workshop hoe en waarom trademark oefeningen zo effectief zijn en je krijgt de juiste tools aangereikt om deze unieke oefeningen te leren aan anderen.  

Muziek komt ook aan bod in Level 2. Je leert muziek te analyseren en de passende nummers te kiezen voor die de oefeningen ondersteunen. Muziek heeft veel invloed op mensen en is een essentieel onderdeel van een ESSENTRICS-workout. De juiste muziek geeft energie en maakt je ESSENTRICS-les nog veel prettiger om te volgen.

Een van de belangrijkste elementen van de workshop is de actieve rol die alle deelnemers hebben. Deelnemers worden aangespoord om samen te werken en elkaar les te leren geven. Hierdoor leren deelnemers ook van elkaar en van zichzelf.

Bereid je voor om hard te werken in de Level 2 workshop, zowel fysiek als mentaal. Elke trademark oefening wordt geanalyseerd, van de uitvoering tot de uitleg en de verschillende nuances. Je leert over de achterliggende wetenschap, anatomie en technieken en hoe deze oefeningen zorgen voor balans in de spierketens, het neuromusculaire systeem stimuleren en de houding verbeteren. Er is veel interactie in de workshops, dus verwacht ook dat je wordt gevraagd om de nieuwe kennis uit te leggen aan je medestudenten.

Deze workshop beidt je aanpassingen, correcties en tips waarmee je jouw studenten nog sneller resultaat kunt laten boeken voor bodyshaping en gezondheid.  

LEVEL 3 WORKSHOP

Workshop beschrijving: Flexibiliteit is een van de minst begrepen concepten in de fitnessindustrie. Flexibiliteit of ‘range of motion’ is essentieel voor een gezond en jeugdig lichaam. De focus van veel fitnessworkouts ligt echter op kracht. Bij veel trainingen blijft flexibiliteit beperkt tot de laatste 5 minute. Traditionele flexibiliteit richt zich op primaire spieren, maar doet niets voor de omliggende spieren. In de wetenschap en fitness zijn we het inmiddels met elkaar eens dit soort flexibiliteitstraining weinig toevoegt. Toch wordt het nog steeds gebruikt. Flexibiliteit, op de juiste manier toegepast, verlicht de pijn die wordt veroorzaakt als gewrichten door veel concentrische krachttraining overbelast en stijf zijn geworden. De gevolgen van te veel krachttraining, zonder aandacht voor flexibiliteit, zie je overal terug: in een slechte houding, geatrofieerde spieren, beperkte bewegingsvrijheid en pijn en beschadigingen in de gewrichten. De Level 3 workshop richt gaat in op deze problemen. Je leert hoe je maximale flexibiliteit en bewegingsvrijheid (‘range of motion’) terugkrijgt en behoudt.

Ontdek meer over de Level 3 workshops

ESSENTRICS-workshops zijn interactief. Samen met je medestudenten analyseer je de oefeningen en leer je ze uitleggen. In een workshop zie je dat elk lichaam anders is en welke aanpassingen en tips nuttig zijn om meer uit de workout te halen.

De ESSENTRICS-workshops brengen de kennis uit het teacher training materiaal tot leven. De Level 3 workshop bestaat voor 80% uit praktijk. Je leert je Level 3 theorie toe te passen en hoe je de flexibiliteit en bewegingsvrijheid van je studenten kan vergroten op een veilige en efficiënte manier. Je leert ook hoe flexibiliteit gebruikt kan worden om pijn, blessures en veel voorkomende aandoeningen te verlichten en te voorkomen.

Tijdens de Level 3 workshops besteden we veel tijd aan het analyseren van de flexibiliteitsoefeningen in de ESSENTRICS-workout. Je leert de oefeningen correct uitvoeren en overbrengen. We helpen je bij het herkennen van veel gemaakte fouten en de verschillende lichaamstypen te herkennen. Hierdoor ga je begrijpen waarom sommige studenten de bewegingen net anders uitvoeren dan hoe jij ze uitlegt en voordoet. Je leert de flexibiliteitsoefeningen aan te passen voor de verschillende lichaamstypen, spierlengten en niveaus van fitheid. Er zijn veel verschillende redenen dat mensen moeite hebben met bepaalde oefeningen. De meeste redenen (en bijbehorende aanpassingen) komen tijdens de workshop aan bod. Daarbij gebruiken we vaak voorbeelden uit de groep, omdat er altijd verschillende lichaamstypen terug te vinden zijn onder de docenten.

We gaan in op waarom en hoe ESSENTRICS gebruikt kan worden om veel voorkomende aandoeningen te helpen voorkomen en verlichten. Ook leer je hoe je de oefeningen aanpast om geblesseerde cursisten sneller te helpen genezen. In een ESSENTRICS-workout kan dezelfde oefeningen gebruikt worden voor gezonde, fitte lichamen als mensen met blessures of een verminderde gezondheid. Level 3 leert je de juiste aanpassingen te maken van een body toning, naar een genezende workout.

Deze workshop bevat 1 å 2 ESSENTRICS-workouts, gegeven voor een master trainer. Door de workouts komt de geleerde kennis tot leven, wat erg motiverend en inspirerend werkt.

Door de workshop Level 3 workshop groei je sterk als docent en gaat de kwaliteit van je lessen sterk omhoog en ben je in staat om je cursisten meer toegevoegde waarde te bieden.

LEVEL 4 WORKSHOP

Workshop beschrijving: Het doel van de Level 4 workshop is om begrip te krijgen van krachttraining binnen de ESSENTRICS-workout. Kracht is de basis van alle beweging. Zonder kracht zou ons lichaam niet in staat zijn om een beweging te maken. Sterke spieren geven ons energie, vitaliteit en een jong en krachtig gevoel. Sterke spieren geven het lichaam een aantrekkelijke vorm en vertragen het verouderingsproces.

Door de Level 4 workshop leer je hoe je de krachttraining van ESSENTRICS toe past voor mee energie, meer souplesse, een grotere bewegingsvrijheid, pijn te verminderen, af te vallen en het verouderingsproces om te keren. Je leert de bijbehorende oefeningen, staand, aan de barre en op de vloer. De workshop start met het leren en beheersen van de oefeningen, de technieken en de doelen. Je leert hoe je spieren kan verlengen en versterken en weer in balans brengen met andere spieren in de keten.  

ESSENTRICS-workshops zijn interactief. Samen met je medestudenten analyseer je de oefeningen en leer je ze uitleggen. In een workshop zie je dat elk lichaam anders is en welke aanpassingen en tips nuttig zijn om meer uit de workout te halen. Deze workshop bevat 1 à 2 ESSENTRICS-workouts, gegeven voor een master trainer. Door de workouts komt de geleerde kennis tot leven, wat erg motiverend en inspirerend werkt.

Tijdens laatste dag van de Level 4 workshop komt alle kennis van Level 1 tot en met Level 4 samen, een van de meest inspirerende en motiverende onderdelen van de opleiding. Deelnemers leren in groepsverband complete ESSENTRICS-workouts samen te stellen. Daarbij leer je rekening te houden met de juiste samenstelling van de oefeningen, technieken en anatomie om de gewenste doelen te bereiken. Ook leer je hoe je daarbij passende en motiverende muziek kiest. En leer ook je keuzes te onderbouwen. Na het afronden van je Level 4 workshop en examen ben je in staat je eigen ESSENTRICS-choreografie samen te stellen.